ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία ACM ιδρύθηκε πριν 20 χρόνια από τον Γεράσιμο Κόκκινο. Στο ξεκίνημά της η εταιρεία εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα όλα τα υλικά του Γερμανικού οίκου της PCI (κόλλες, στόκοι, μονωτικά, σιλικόνες κ.α.). Μετά το άνοιγμα των αγορών, η εταιρεία διευρύνει τους τομείς ενασχόλησής της στο χώρο της κατασκευής. Ξεκινά τη συνεργασία της με την εταιρεία ΟΞΥΜΑΧΟΝ, την πρώτη ελληνική εταιρεία που το 1998 παράγει το κεραμικό πλακίδιο klinker που απαιτείται για κάθε βιομηχανικό χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η ACM, εκτός από το klinker βιομηχανικό πλακίδιο, εμπορεύεται όλα τα υλικά που παράγει η ΟΞΥΜΑΧΟΝ, όπως διακοσμητικά τούβλα και listello, klinker πλακίδια γενικών εφαρμογών, κυβόλιθους klinker και πλακίδια πισίνας. Γίνεται ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ΟΞΥΜΑΧΟΝ για τη νότιο Ελλάδα και στην πορεία των ετών, η ACM εδραιώνεται ως μία από τις πλέον ανταγωνιστικές εταιρείες, κυρίως στον τομέα της βιομηχανικής κατασκευής.

Μετά το κλείσιμο της ΟΞΥΜΑΧΟΝ

και την ενδελεχή έρευνα αγοράς στον ευρωπαϊκό χώρο, η ACM ξεκινάει τη συνεργασία της με τον γερμανικό οίκο INTERBAU-BLINK και γίνεται ο αποκλειστικός της αντιπρόσωπος στο κεραμικό πλακίδιο klinker για τη νότιο Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Με εφαλτήριο αυτή τη συνεργασία, η ACM ξεκινά μια σειρά νέες συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού, τόσο στο χώρο του πλακιδίου όσο και σε άλλους τομείς, όπως: κόλλες, υγρομονωτικά, αρμόστοκους (WEBER& BROUTIN), εποξικό στόκο (STEULER), προφίλ και αρμούς διαστολής (DURAL), σιλικόνες (OTTOCHEMIE), κανάλια απορροής (ANRIN), σιφώνια και κανάλια ανοξείδωτα (LEONI), ψηφίδες (BISAZZA – VIDREPUR), καθαριστικά και σφραγιστικά (ABBA), είδη υγιεινής (KERASAN - IDEAL STANDARD – GROHE - HANSA) κ.α.

Έτσι, εκτός από τον εξειδικευμένο βιομηχανικό χώρο

η ACM προσφέρει λύσεις για κάθε άλλο χώρο που απαιτεί να είναι ολοκληρωμένος και ανταγωνιστικός σε κάθε ευρωπαϊκό πρότυπο, όπως: επαγγελματικές κουζίνες, μπάνια A.M.E.A., πισίνες, χώρους νοσοκομείων, σχολείων και παιδικών σταθμών κ.α.

Το 2003 η ACM μεταφέρει την έδρα της από την Καλλιθέα στον ΄Αγιο Δημήτριο σε μεγαλύτερους χώρους αποθήκης και γραφείων καθώς η ανάγκη για υλικά και ανθρώπινο δυναμικό είναι επιτακτική.

Το 2012 η ACM περνάει στη διοίκηση

Tου Ευστάθιου Κόκκινου, γιού του Γεράσιμου Κόκκινου. Εν μέσω κρίσης, έλλειψης σταθερότητας και ραγδαίας μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης και εξέλιξης στον τομέα της κατασκευής, η ACM παραμένει ενεργή και σταθερή. Τα εξειδικευμένα υλικά και οι ανταγωνιστικές τιμές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν κάνει την ACM επιτυχημένη στον τομέα της βιομηχανικής και όχι μόνο κατασκευής. Η διαχρονικότητά της, ωστόσο, οφείλεται σε αρχές, όπως η εξειδίκευση, η άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη και η τεχνική υποστήριξη κάθε έργου από την αρχή μέχρι το τέλος της κατασκευής του.