Τεχνικά άρθρα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

Η υδροστατική πίεση και οι έντονες συστολές και διαστολές που προκαλεί η επίδραση των καιρικών συνθηκών, είναι οι κυριότερες αιτίες διαρροής νερού στις πισίνες. Η σωστή κατασκευή και μόνωση της πισίνας είναι η λύση του προβλήματος.

περισσότερα

   

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ

Οι υπόγειοι χώροι όλων των κατασκευών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν είτε ως αποθήκες, είτε ως χώροι στάθμευσης, είτε ως κατοικήσιμοι χώροι, απαιτούν στεγάνωση έναντι της υγρασίας. Όταν η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα είναι πάνω από τη στάθμη του δαπέδου του υπογείου, τότε ο υπόγειος χώρος θα πρέπει να διαμορφωθεί σαν μία στεγανή λεκάνη. Αν αυτό δεν γίνει κατά την κατασκευή του οικοδομήματος από την εξωτερική πλευρά, τότε απαραίτητα πρέπει να στεγανωθεί το υπόγειο εσωτερικά.

περισσότερα

   

ΜΟΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

Ένα από τα πλέον εκτεθειμένα σημεία του σπιτιού είναι οι βεράντες του, καθώς είναι αυτοί οι χώροι που περισσότερο καταπονούνται τόσο από τις καιρικές συνθήκες όσο και από την πολύ χρήση. Τα βασικά τους προβλήματα είναι, η υγρασία, η στασιμότητα των νερών, η ολισθηρότητα των πλακιδίων και η απορροφητικότητά τους.

περισσότερα

   

ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Η ταράτσα κάθε κατοικίας είναι ο χώρος με τις περισσότερες καταπονήσεις, είτε καιρικές, όπως ήλιος βροχή χιόνι, παγετός, είτε μηχανικές από πεζούς και μηχανήματα, είτε ατμοσφαιρικές λόγω ρύπανσης. Μια κακή ή ελλιπής μόνωση δεν μπορεί να προστατεύσει την ταράτσα από όλα τα παραπάνω και γι’ αυτό με τον καιρό εμφανίζεται υγρασία και ρηγματώσεις στο σκυρόδεμα.

περισσότερα

   

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΟ

Οι κατασκευαστικές εργασίες στο χώρο του λουτρού είναι γενικά πολυέξοδες είτε πρόκειται για ανακαίνιση είτε για νέα κατακευή, γι’αυτό θα πρέπει να δίνεται σημασία σε δύο κυρίως προβλήματα: τις συστολές/ διαστολές των κεραμικών πλακιδίων και την υγρασία.

περισσότερα

   

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΕΣ

Ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μονοκατοικίες, είναι αυτό της ανιούσας υγρασίας σε τοίχους, βεράντες και μάντρες που έρχονται σε επαφή με το χώμα.

περισσότερα

   

ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΙΧΟΙ ΜΕ ΒΡΥΑ ΚΑΙ ΛΕΙΧΗΝΕΣ

Όλα τα πορώδη υλικά με την υγρασία και τη βροχή αναπτύσσουν μικροοργανισμούς και παρασιτικά φυτά, όπως βρύα και λειχήνες. Τέτοια υλικά είναι: κεραμίδια, φυσικές πλάκες, βαμμένα ή φυσικά κεραμίδια τσιμέντου, όλα τα είδη ξύλου, μεταλλικά ή διαφανή κεραμίδια, γύψος, σοβάς, τούβλα, φράκτες, βεράντες, μνημεία, παγκάκια κ.α.

περισσότερα

   

ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑ Α.Μ.Ε.Α.

Βασική προϋπόθεση για να θεωρηθεί ένα δημόσιο κτίριο ή ένας δημόσιος χώρος προσβάσιμος, είναι η ύπαρξη χώρων υγιεινής που θα είναι διαμορφωμένοι κατάλληλα για να εξυπηρετούν όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των Α.Μ.Ε.Α., των ηλικιωμένων και των βρεφών ή παιδιών που συνοδεύονται από γονέα.

περισσότερα

   

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ACM © 2011-2015. ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ SITE: CLICKMEDIA